8 Anledningar att använda flytthjälp när du flyttar

Visst är det oftast inte det roligaste man någonsin har gjort att utföra en flytt. Det är svettigt, tungt och ofta stressigt eftersom man förberett sig dåligt. Det är svårt att uppskatta hur lång tid saker och ting tar när det kommer till flytt. Man kan tycka att ett rum skall gå att packa ner på några timmar men när man väl sätter igång märker man att det troligen kommer ta två dagar att bli klar (om man vill göra det ordentligt det vill säga).

1.      Du skonar din rygg och dina vänners ryggar

Detta är troligen den bästa anledningen att anlita flyttfirma. Du slipper dyra besök hos naprapaten och du slipper bära, samtidigt slipper du besvära alla i din omgivning med ditt otrevliga erbjudande om gratis pizza i utbyte mot en allvarlig ryggskada.

2.      Det är extremt skönt att anlita en flyttfirma

Ganska många moment faller bort när man lämnar över ansvaret av själva flytten till en flyttfirma. Då får man mycket tid över bland flyttfirmor och en flyttfirma till de andra förberedelserna vilket gör att man slipper en hel del stress under flytten. Man kan packa ner allt på ett bra sätt och mer strukturerat.

3.      Du sparar massor med tid

En flyttfirma flyttar ditt bohag på några timmar eller max en dag beroende på storlek. Får du flytten avklarad på morgonen så hinner du komma i ordning i ditt nya boende innan dagen är slut. Åtminstone någorlunda i ordning!

4.      Det blir inte särskilt mycket dyrare än att flytta på egen hand

Att hyra lastbil och sköta allting själv tar mycket mer tid, pizza till alla som hjälper till kostar också litegrann hos flyttfirmaistockholmslän.se så är det bara. Sen var det ju dem där naprapatbesöken som kan komma att kosta bra mycket mer än vad en flytt går på.

5.      Du kan använda ROT-avdrag för arbetskostnaden

Det innebär att du kan dra av 50 % på arbetskostnaden vilken utgör en stor del av priset för flytthjälp. Du får alltså nästan halva priset på flytten när du utnyttjar ROT-avdraget.

6.      Eftersom du sparar tid slipper du ta ledigt från jobbet

Förhoppningsvis har du ett jobb som du gillar mer än att bära ner soffor för trapphus. Istället för att du skall behöva ta ledigt några dagar från jobbet och på så sätt gå miste om några dagars lön som kan uppgå i några tusen som kanske är ungefär vad flytthjälpen skulle kosta så kan du anlita en flyttfirma och jobba dem där dagarna så ger det på jämt ut. Då kommer din chef gilla dig mer plus att du får branschvana i din valda bransch istället för i flyttbranschen som du troligen inte är jätte-sugen på att ge dig in i.

7.      Om du bokar flytt och flyttstädning på samma gång får du oftast rabatt

Flyttstädning är både tråkigt och viktigt. Man måste vara extremt noggrann när man flyttstädar och det inte många som vet hur en ordentlig sådan städning går till. Du skall troligen ändå anlita någon som städar så du kan lika gärna ta chansen att spara lite pengar och boka flytthjälp i samma veva.

8.      Du slipper skapa onödig stress runt flytten som påverkar ditt övriga liv

När man är stressad tar man sämre beslut och det kan påverka allt i ens liv. Relationer, arbete och ens hälsa. Istället för att stressa upp dig över flytten kan du slappna av och fungera som vanligt eftersom du vet att allt är i sin ordning. Det är nog att tänka på med alla förberedelser för flytten. Själva flytten blir en extra belastning som gör att bägaren rinner över.