En artikel för dig som vill städa snabbt och lätt

Vi vill väl alla ha rena och fina hem där vi kan trivas och leva i all renlighet vi kan tänka oss. Desto färre vill utföra själva arbetet som leder till den här fräscha komforten, det är allmänt känt att de flesta faktiskt inte uppskattar städning och allt som hör där till. Visst finns det några få undantag där ute som verkligen njuter av att skrubba badrummet, grattis till dem! För oss andra har jag här samlat de bästa städtipsen för att få jobbet gjort så fort som möjligt så att man sedan kan lägga upp fötterna i soffan och njuta av vad man nu vill njuta av i ett rent hem.

Pang på rödbetan! Boka städfirma idag

Det absolut snabbaste och smidigaste sättet att njuta av ett rent hem med minimalt arbete är att låta någon annan städa åt dig! En städfirma hjälper dig gladeligen med detta och du kan då dessutom utnyttja ROT-avdrag vilket gör hela affären rätt så överkomlig. Du kan använda en sökmotor på internet för att hitta en lämplig Städfirma Stockholm för bra hemstädning. Det finns många bra att välja mellan så du kan gärna leta en liten stund innan du väljer din städfirma. Om du begär offert från flera samtidigt kan du enklare jämföra de faktiska priserna för det uppdrag du vill ha hjälp med.

Om du vill städa på egen hand istället för med städfirma

Alla har inte råd att anlita städhjälp, det förstår jag. Alla vill inte ens ha det även om dem har råd. Det kan kännas onödigt, eller kanske olustigt att ha en främling som städar i ens hem. Då får man kavla upp ärmarna och städa på egen hand. Så enkelt är det med en Städfirma Stockholm. För att underlätta städningen och se till att den går så fort som möjligt är det bra Städfirma Stockholm om man har en förbestämd städsekvens att följa.

Plocka undan allt eftersom

Detta är ett bra knep för att alltid hålla ordning där hemma. När du går mellan rum eller när du skall gå på toa. Lägg tillbaka några saker eller häng några kläder i garderoben. Om du skapar en sådan vana så blir det inte så mycket att städa när det väl är dags. Då kan du börja direkt med att dammtorka och dammsuga.

Städa badrummet litegrann varje dag

Så tar din veckovisa städning mycket kortare tid eftersom badrummet i princip redan är rent. Det är bara att spraya på lite rengöringsmedel med bra hemstädning Stockholm gör susen! efter du duschat och torka rent så slipper du skrubba så hårt när du väl skall städa badrummet sen.badrum och hemstädning

Att hålla det rent hela tiden

Är alltså den bästa tekniken för att slippa en slitsam storstädning. När man väl fått in vanan att hela tiden hålla det rent går det per automatik. Man lämnar färre saker framme eftersom man blir mer och mer benägen att hålla det rent när det redan är rent. Du känner säkert igen känslan av att man inte vill ”förstöra” efter man just har städat, timmarna och dagarna efter en storstädning är man alltid noggrann sedan fallerar det. Om du jämt har det rent hemma behöver det aldrig fallera. Men det tar lite tid att jobba in den här vanan.

Börja uppifrån och jobba neråt när du väl städar

Börja med att damma och torka ytor som är högt upp såsom hyllor och bord. Då behöver du inte oroa dig om något ramlar ner på golvet eftersom det inte är städat ännu. Du kan till och med fösa ner smulor och smuts på golvet eftersom det ändå skall dammsugas strax efter! När ytorna är torkade och fina är det bara att plocka fram dammsugaren och köra! Om inte detta låter kul kan du ju alltid ringa en städfirma!