Hur viktig är mun till mun-marknadsföring för en städfirma?

Mun till mun, buzz marketing eller word of mouth. Det korta svaret är att det i de allra flesta fall är att det är mycket viktigt för en städfirma. Medan större företag med en större marknadsföringsbudget har råd att ösa ned pengar i olika typer av kampanjer, är så sällan fallet för en städfirma. Faktum är att många städfirmor lever på sitt rykte, precis som ofta är fallet med hantverkare och andra mindre företag.

 

Det finns överlag en viss misstro mot annonser. Däremot finns det en stark tro till vänners rekommendationer. Undersökningar har visat att man är betydligt mer benägen att köpa en tjänst från ett specifikt företag när det rekommenderas av en vän. Därför är det inte heller konstigt att siffrorna är lysande när man talar av konvertering. Av samtliga rekommendationer är det en ganska hög andel som faktiskt väljer att genomföra ett köp med en av städfirmor göteborg. Jämför med detta med antalet personer som klickar på en firmas annons på nätet, eller som ser en reklamskylt vid sidan av vägen. Tveklöst är konverteringsgraden för städfirmor göteborg inte lika hög där.

 

Samtidigt är det många som inte jobbar särskilt aktivt med detta. Kanske har man ännu inte upptäckt den stora kraft som det kan ha? En faktor kan vara att mindre företag, i synnerhet en liten städfirma, inte direkt har en egen avdelning för marknadsföring. Man är helt enkelt upptagen med annat.

 

Liten chans att konkurrera

Innan någon ska köpa en tjänst idag, till exempel städning, är det sannolikt att man söker efter en lämplig städfirma på nätet. Sannolikt får man upp ganska många träffar och börjar jämföra de alternativ som finns. En viktig del i jämförelsen för många är att leta efter omdömen och recensioner på nätet. Ett företag i göteborg som har en mängd goda rekommendationer från en städfirma kommer sannolikt att väljas framför ett företag som inte har några omdömen om sig alls. Detta är alltså i ett skede innan den potentiella noggranna kunden har begärt in offerter för att i sin tur jämföra dem. Det kan alltså vara så att man inte ens har chans att konkurrera med låga priser – för att färre ens ber om prisuppgifter.

 

Med internet har mun till mun-marknadsföring blivit enklare än någonsin. Det finns en rad olika designerade plattformar för recensioner och omdömen, samtidigt som det är mycket enkelt att skapa profiler på sociala medier för städfirmor göteborg, där kunder också kan lägga kommenterar om verksamheten.

 

Misstro mot annonser

Som nämnt i inledningen finns det en ganska stark misstro mot annonser. Det är inte särskilt konstigt, eftersom den som ligger bakom annonsen inte direkt har anledning att vara opartisk i sin beskrivning av sin verksamhet. ”Den bästa städfirman” eller ”Bra och prisvärd städning” betyder helt enkelt inte lika mycket när det kommer från städfirman själv.

 

Kanske har folk till och med mer tilltro till anonyma recensioner på nätet, än vad man har till annonser. Det här möjliggör givetvis för illvilliga konkurrenter att enklare svartmåla en verksamhet. Om det används på rätt sätt, blir det dock också betydligare att marknadsföra sig själv och sin städfirma.